Törpegomba Művészeti Óvoda

3Kapocsi Antónia vagyok, a Törpegomba Művészeti Óvoda fenntartó tulajdonosa, négy fiú édesanyja. A hozzánk járó gyerekek számára munkatársaimmal szeretetet, érzelmi biztonságot, gondoskodást, a fejlődésükhöz optimális feltételeket szeretnénk biztosítani, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyermekként élhessék óvodás éveiket.

Óvodánk 2013. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit, így új intézménynek számít kerületünk életében. Ennek ellenére mégis hagyományokra támaszkodik, hiszen a már három éve működő óvodánk, az Egérkirály Művészeti Óvoda pozitív tapasztalatai, jól bevált gyakorlata alapján, az új lehetőségeket és adottságokat figyelembe véve alkottuk meg nevelési programunkat.

Magánóvodánk Újbuda frekventált helyén, mégis csendes, nyugodt környezetben, szépen felújított, gyönyörű villaépületben várja kis lakóit, ahol két vegyes életkorú csoportban fogadjuk a gyermekeket.

Hatalmas terek, napfényes, ízlésesen berendezett csoportszobák, praktikusan kialakított kiszolgáló helyiségek szolgálják kényelmünket.

Elérhetőségek: Törpegomba Művészeti Óvoda, 1113 Budapest, Badacsonyi u. 24.

Tel: 950-9981 Honlap: www.torpegomba.hu

 

67A csoportokban igényes, gondosan válogatott, sokféle játék, mesesarok, babaszoba, kézműves kuckó és még sok érdekesség várja a gyermekeket. Az óvoda gondozott, parkosított kerttel és nagy tornateremmel rendelkezik, a gyerekek sokat mozoghatnak, ügyesedhetnek. Zeneszobánk hangszerekkel jól felszerelt, lehetőséget teremt a zenei készségek fejlesztésére, differenciált, mikro csoportos foglalkozásoknak ad teret, egyéni fejlesztési lehetőséget kínál. Speciális iskola-előkészítő foglalkozásainkat is itt tartjuk.

A csoportokban főiskolát végzett, nagy gyakorlattal rendelkező óvónők foglalkoznak a gyerekekkel, kellő figyelem és idő jut az egyéni sajátosságokat figyelembe vevő nevelésre. Óvodánkban saját nevelési program alapján a művészetek eszközeinek személyiségformáló erejét felhasználva történik a gyermekek nevelése, sokat mesélünk, bábozunk, énekelünk, verselünk, festünk, rajzolunk, mintázunk és mindenek előtt rengeteget játszunk.

Kiemelt szerepe van a néptáncnak, amely nagyon sokoldalúan fejleszti a gyermekek képességeit mindamellett, hogy óriási öröm forrása is.

Rendszeresen (hetente egy alkalommal) járunk úszni, amit nagyon szeretnek a gyerekek. Kezdetben a játékos vízhez szoktatás a fő cél, óvodáskor végére pedig szinte mindenki megtanul úszni.

4Az angol nyelvvel való ismerkedésre játéktevékenységeken keresztül adunk lehetőséget. Az ének, a zene, a tánc, a versek, mondókák mind-mind olyan módon segítik hozzá a gyereket a nyelv alapjainak elsajátításához, ami korának megfelelő és örömteli. Évente több alkalommal fogadunk külföldi gyakornokokat, akik anyanyelvi környezetet teremtve sokban hozzájárulnak a gyerekek széles látókörének és kulturálisan sokszínű ismereteinek fejlesztéséhez.

Munkánk során arra törekszünk, hogy a hozzánk járó óvodások és szüleik is igazi közösségben érezhessék magukat. Egymásra figyelve, a pozitív értékekre támaszkodva, biztonságos, szeretetteli légkörben, a családokkal közösen neveljük gyermekeinket, hogy boldog és tartalmas óvodás évek után, éretten és kíváncsian kezdhessék majd az iskolát.
Törpegomba Művészeti Óvoda OM: 202825

1113 Budapest, Badacsonyi u. 24.

Tel: 950-9981

Nyitva tartás: egész évben folyamatosan

naponta 7 órától 17 óráig

Információ: Kapocsi Antónia

Tel: 06-20/973-0513

E-mail: info@torpegomba.hu

Fenntartó e-mail: kapocsi.antonia@gmail.com

Honlap: www.torpegomba.hu